KOSTEN MOTORLICENTIE – WAT WORDT GEDAAN OM UW MOTORLICENTIE TE VERKRIJGEN?

KOSTEN MOTORLICENTIE

Als je Max Verstappen heet en je al enigszins vertrouwd bent met gemotoriseerd verkeer, zijn een paar lessen voldoende. Ben je net 18 geworden, en heb je nog nooit een auto of brommer gereden, dan is dat natuurlijk lastiger 😉 De kosten voor het motorrijbewijs worden dan hoger. En dat is niet wat je wilt.

WELKE FACTOREN BEPALEN NU DE PRIJS VAN EEN MOTORLICENTIE?

Ten eerste zijn er verschillende soorten motorrijbewijs, die qua kosten verschillen. Daarnaast is er het theorie-examen dat je moet halen.

LEVEN

Ook andere factoren zoals het aantal rijlessen, kosten per uur, examenkosten motor, kosten theorie-examen en andere kosten zijn van invloed op de uiteindelijke kosten die u maakt voor het behalen van uw motorrijbewijs. Hieronder gaan we dieper in op alle factoren die van invloed zijn op de kosten van een motorrijbewijs.

ONTVANG EEN MOTORLICENTIE OFFERTE (MEDIUM)

Natuurlijk variëren de uiteindelijke kosten van een motorrijbewijs van geval tot geval. Toch kan een globaal overzicht worden gemaakt van de kosten voor het behalen van een motorrijbewijs, omdat vaak dezelfde kostenposten meespelen bij het behalen van een motorrijbewijs. Allereerst moet je goed kijken bij de rijschool waar je rijlessen gaat volgen. Prijzen kunnen flink verschillen. Een goede mix van betaalbare maar kwalitatief goede rijlessen is het beste.

Daarnaast kan de prijs per rijschool op meerdere manieren worden bepaald. rekent een rijschool een vast uurtarief of een prijs per 45 minuten? Dit is een vraag die vooraf gesteld kan worden. Je kunt ook aan een instructeur vragen hoeveel rijlessen er nodig zijn om je voor te bereiden op het rijexamen. Dit kun je meestal het beste inschatten na een proefles. Ook voor het examen motorvoertuigbeheersing en het examen verkeersdeelname moet u aan de rijschool een bedrag betalen.

GEMIDDELDE MOTORLICENTIEKOSTEN

Gemiddeld zullen de uiteindelijke kosten voor het behalen van een motorrijbewijs tussen de € 1.200 en € 1.500 liggen. Deze prijs is opgebouwd uit kosten zoals een rijexamen (tussen € 25 en € 70), alle motorlessen (van € 35 tot € 60 voor privélessen), examengeld (tussen € 110 en € 180). , -) en een aantal andere kosten. De ene keer is de prijs iets lager, de andere keer hoger. Maar dit zijn de gemiddelde kosten van het overnemen van het motorrijbewijs. Als u volledig zakelijk een motor wilt rijden, kunt u uw motor zakelijk kopen na het behalen van uw rijbewijs als u uw eigen ondernemer bent.

MOTORLICENTIE THEORIE

Naast de rijexamens moet je ook slagen voor de kennistest. Aan het inschrijven voor de kennistoets zijn ook kosten verbonden. Gemiddeld is de prijs voor een theorie-examen bij het CBR in 2021 € 33. Deze prijs kan hoger zijn als je een examen per post aanvraagt ​​vanwege de verzendkosten.

THEORIE MOTORLICENTIE

Ook als de rijschool het theorie-examen voor je aanvraagt, zijn de kosten hoger. Extra tijd nodig tijdens het examen? Dan komt er een toeslag van € 10,50 bij de prijs. Individueel begeleide examens kosten € 87,45, dezelfde prijs die u betaalt voor een theorie-examen met tolk.

Je wilt je motortheorie zo snel mogelijk op gang krijgen, nietwaar? Kies dus een goede online training en train goed! Met een kleine investering vergroot u uw kansen op succes enorm!

Leave a Reply