Hoe herken je een authentieke antieke klankschaal?

Echte antieke klankschalen identificeren en kiezen

Er is tegenwoordig een ontelbare verscheidenheid aan klankschalen op de markt verkrijgbaar – sommige zijn recentelijk geproduceerd, terwijl andere honderden jaren oud zijn. Antieke klankschalen worden gewaardeerd om hun kwaliteit, geluid en historische waarde. Wanneer u op zoek bent naar een kom, zal het hebben van voldoende kennis over het identificeren van een echt antiek u enorm helpen bij uw zoektocht naar iets van waarde en echte authenticiteit.

Verschijning

Antieke kommen hebben over het algemeen de neiging om eenvoudig en eenvoudig van uiterlijk te zijn, met heel weinig ingewikkelde ontwerpen of houtsnijwerk. Ze kunnen abstracte versieringen hebben zoals lijnen of cirkels op hun oppervlak, buiten de rand of in de bodem van de kom, maar alles wat ingewikkelder is dan dat is waarschijnlijk een nieuwe kom. Laat u niet misleiden door schalen die er aan de buitenkant hard of ruw uitzien – hoogstwaarschijnlijk zijn dit nieuw geproduceerde schalen die zijn gemaakt om er oud uit te zien om de ongeïnformeerde consument voor de gek te houden. Echt antiek heeft ook de neiging om een ​​gemiddelde grootte van 10-12 inch te hebben, en zelden groter.

Materiaal

Traditioneel werden antieke schalen gemaakt van 5-7 metalen, waaronder edele metalen zoals goud, zilver of ijzer. Veel van deze antiek hebben geen perfecte mix van metaallegeringen, waardoor het gebruikelijk is om strepen of vlekken van een bepaald metaal (zoals koper of zilver) meer op het oppervlak te zien. Vanwege de kosten van het opnemen van edele metalen bij de productie van klankschalen, zijn moderne schalen meestal gemaakt van slechts één metaal, meestal messing of brons.

Geluid

De geluidskwaliteit van antiek kan nooit worden geëvenaard, want naarmate een klankschaal ouder wordt, neemt ook de kwaliteit van het geluid toe. Fijn klassiek antiek heeft een zeer rijk, warm en zacht geluid, met sterk resonerende harmonische boventonen. Als een kom blikkerig, plat of disharmonisch klinkt, is het meer dan waarschijnlijk geen antiek.

klankschaal kopen is niet altijd een eenvoudig proces, maar met deze eenvoudige richtlijnen om in gedachten te houden, wordt uw zoektocht een beetje eenvoudiger.